Best Tenerife

Omgeving

Playa de las Américas; Hotel Best Tenerife ligt midden in Playa de las Américas wat slechts 17 kilometer van de luchthaven van Tenerife ligt. Playa de las Américas is een echte gezellige toeristenplaats, eigenlijk DE toeristenplaats van Tenerife.  Het heeft een fantastisch klimaat en is bijna het volledige jaar droog, zonnig en aangenaam warm. De gemiddelde temperatuur in de winter ligt zelfs tussen de 15 en de 25 graden en is dus een reisbestemming voor de echte zon liefhebber. Dit komt omdat vaak de hete lucht uit de Sahara woestijn naar het eiland waait. Vaak zie je dat op het Spaanse vasteland het bewolkt is terwijl op dat moment het in Playa de las Américas gewoon droog en zonnig is. De munteenheid is net zoals in Nederland de euro dus u hoeft geen geld te wisselen. Tevens is het zo dat u geen speciale verloopstukjes of adapters nodig heeft voor uw elektrische apparatuur.  Er komt net zoals in Nederland gewoon 220 volt wisselstroom uit het stopcontact waardoor u ook geen kans heeft op schade aan uw apparatuur door het gevolg van overspanning.  De algemene taal is natuurlijk Spaans maar velen spreken ook gewoon netjes Duits of Engels.

Playa de las Américas  is niet heel erg groot en alle voorzieningen liggen erg centraal bij elkaar. Het het is goed doenbaar om per voet te reizen maar tevens is het ook mogelijk om een van de vele taxi’s te nemen. Deze zijn aanzienlijk goedkoper dan in Nederland. Op het moment dat u Hotel Best Tenerife uitloopt ziet u eigenlijk al meeent het centrum van Playa de las Américas waar u een van de vele restaurantjes kunt bezoeken. U vind hier vele echte Spaanse restaurantjes maar ook velen met een meer internationaal thema. Het is zelfs zo dat u er een echt kindermenu kunt halen bij de lokale McDonald’s. Een echte internationale aanrader in Playa de las Américas is de MIISHI Sushi Club waar het eten heerlijk is, er een goede sfeer hangt en heerlijke Sushi,zeevruchten en vegetarische gerechten worden geserveerd. Heeft u toch trek in de echte Spaanse keuken dan is El Cedro een echte aanrader. Het is hier goed betaalbaar, gezellige Spaanse sfeer en een fantastische service. Heeft u na het eten nog behoefte om uit te gaan dan komt u in Playa de las Américas ook goed uit. HET uitgaansparadijs van Tenerife word Playa de las Américas vaak genoemd. U kunt wel naar 3 verschillende plekken gaan waar het uitgaansleven geconcentreerd is. Dit zijn The Patch, Veronica en Starc.  Veronica en Starc zijn vooral populair onder jongeren omdat hier de meeste kroegjes en discotheken zich bevinden. Een echte aanrader en meest populaire is discotheek Eurodisco of als u liever van het bekende houdt zijn er de 2 echte Nederlands bars genaamd The Flying Dutchman en Double Dutch. The Patch is wat populairder voor gezinnen die wat gezelligheid en sfeer willen, het is hier ook een stuk gemoedelijker dan op de 2 andere uitgaanscentra.

’s Avonds kunt u eventueel bij het winkelcentrum Safari bij de Avenida Playa de las Américas genieten van een licht- en fonteinshow. Dit is echt een aanrader wat u gezien moet hebben. Overdag is het heerlijk om over de boulevard te lopen met zijn vele kroegjes, restaurantjes en gezellige winkeltjes. Ook worden er vanuit Playa de las Américas vele boottochten georganiseerd waarbij er een grote kans is dat u walvissen en dolfijnen ziet zwemmen. Ten noorden van Playa de las Américas vind u het Siam Park wat sinds 2008 geopend is en geldt als het meest indrukwekkende en mooiste waterpark ter wereld. U heeft Playa de las Américas niet echt gezien als u niet naar het Nationaal Park bent geweest. Hier vind u fantastische landschappen en is een echte aanrader voor de natuurliefhebber of als men gewoon even tot rust wilt komen.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 589 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen